Bambus palma / Brdska palma

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Bambus palma / Brdska palma

Bambus palma / Brdska palma

1.950,00 RSD

Na zalihama

1.950,00 RSD

Latinski naziv: Chamaedorea elegans

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E03038 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Sobna tropska biljka Chamaedorea, poznata kao bambus palma ili trska palma nije teška za održavanje. Uz pravilnu negu ona postaje zanimljiv zeleni tropski detalj u enterijeru, a za vreme lepih letnjih dana i u eksterijeru doma.

  • Pozicija: Bambus palma voli indirektno svetlo i dobru cirkulaciju vazduha. Odgovara joj minimalna sunčeva svetlost, a na mestu sa prekomernom prirodnom svetlošću listovi mogu da se “spale”. Leti može da se iznese napolje, na senovito mesto.
  • Presađivanje: Saksija za bambus palmu treba da bude od teškog materijala, da bi se sprečilo njeno padanje i dovoljno velika da se smesti njeno korenje. Ona treba da ima najmanje jednu rupu na dnu, da se voda ne bi zadržavala i oštetila korenje. Sadi se u bogatu zemlju, a presađuje se svake dve do tri godine, ili kada preraste saksiju i korenje počne da izbija kroz otvore za drenažu i potiskuje celu biljku iz saksije.
  • Zalivanje: Bambus palmu treba zalivati redovno, ali oprezno, jer ne sme biti u vodi. Zemlja u saksiji treba da bude ravnomerno vlažna, ali ne i mokra. Dobro je da se, neko vreme nakon zalivanja, u podmetač zadrži voda koja se ocedi iz saksije. Treba joj obezbediti i dobru drenažu.
  • Prihrana: Prihranjivanjem tečnim đubrivom, od kraja zime do početka jeseni jednom mesečno bambus palma zadržava zdrave i zelene listove.
  • Čišćenje: Lišće bambus palme se redovno briše mekom, vlažnom krpom, da bi se sprečila pojava pauka ili grinja. Za njihovo sprečavanje preporučuje se i povremeno špricanje mešavinom vode i sapuna. Suvo, braon lišće ili ono koje je počelo da žuti orezuje se periodično, da bi bambus palma izgledala zdravo.

 

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Dimenzije 50 cm

Možda će vam se svideti …

You've just added this product to the cart: