Bodljikava smrča

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Bodljikava smrča

Bodljikava smrča

20.600,00 RSD

Na zalihama

20.600,00 RSD

Latinski naziv: Picea pungens ‘Hopsii’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 201301305 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Bodljikava smrča (Picea pungens) je četinar uskog piramidalnog habitusa sa horizontalno raspoređenim granama i gustom krošnjom. Pupoljci su tupu, braon-žuti, bez smole. Iglice su duge, tvrde, oštre i bodljikave plavo-zelene do srebrno-zelene. Šišarke su izdužene i valjkaste, svetlo braon boje. Ovaj četirnar raste u visinu i preko 30m. Nema ozbiljnihih problema sa bolestima i insektima. Popularna je u baštovanstvu i pejzažnoj arhitekturi.

Pozicija: Bodljikava smrča zahteva poziciju sa puno sunčeve svetlosti. Generalno joj više odgovara hladna klima, ali je otporna na suv vazduh i letnju sušu. Jesenji i zimski mrazevi joj neće naškoditi, dok prolećni mogu ostaviti posledice. Dobro podnosi uslove urbane sredine.

Vrsta tla: Lako se uzgaja na prosečno kiselim, srednje vlažnim, dobro dreniranim zemljištima. Iako ima određenu toleranciju na sušu, u ranim godina života bodljikave smrče, tlo treba održavati stalno vlažnim.

Nega i zalivanje: Ne zahteva posebne mere nege. Preporučuje se umereno zalivanje.

Dodatne informacije

Dimenzije 190 cm