Beli bor ‘Watereri’

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Beli bor ‘Watereri’

Beli bor ‘Watereri’

22.000,00 RSD

Na zalihama

22.000,00 RSD

Latinski naziv: Pinus sylvestris ‘Watereri’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 201301215 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Beli bor (Pinus sylvestris) je brzorastući četinar srednje veličine sa karakterističnom ljuskastom narandžasto do crveno-braon korom. Vodi poreklo iz severne Evrope i severne Azije. Ima zeleno-plave iglice, po dve u snopu i viseće svetlo braon šišarke. Raste do 25 m (ređi primerci i do 40m), dok krošnja može biti prečnika do 5m. Pogodan je za pošumljavanje, jer je izuzetno prilagodljiv u odnosu na poziciju i tip zemljišta. Takođe se koristi u pejzažnoj arhitekturi. Komercijalno uzgajane biljke se obično prodaju kao božićno drvo.

Pozicija: Belom boru odgovara pozicija koja prima punu sunčevu svetlost. Više mu odgovara hladna letnja klima, nego prevelika vrućina i vlažnost. Uglavnom je tolerantan na urbane uslove.

Vrsta tla: Ovaj četinar raste na vlažnim, kiselim, dobro dreniranim zemljištima na punom suncu. Tolerantan je na razne tipove tla, uključujući i ne tako dobra tla, sve dok je dobra drenaža.

Nega i zalivanje: Ne zahteva posebne mere nege. Preporučuje se umereno zalivanje.

Dodatne informacije

Težina 7 kg