Bambus palma

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Bambus palma

Bambus palma

3.300,00 RSD

Na zalihama

3.300,00 RSD

Latinski naziv: Chamaedorea elegans

 

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E03029 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Sobna tropska biljka Chamaedorea, poznata kao bambus palma ili trska palma nije teška za održavanje. Uz pravilnu negu ona postaje zanimljiv zeleni tropski detalj u enterijeru, a za vreme lepih letnjih dana i u eksterijeru doma.

  • Pozicija: Bambus palma voli indirektno svetlo i dobru cirkulaciju vazduha. Odgovara joj minimalna sunčeva svetlost, a na mestu sa prekomernom prirodnom svetlošću listovi mogu da se „spale“. Leti može da se iznese napolje, na senovito mesto.
  • Presađivanje: Saksija za bambus palmu treba da bude od teškog materijala, da bi se sprečilo njeno padanje i dovoljno velika da se smesti njeno korenje. Ona treba da ima najmanje jednu rupu na dnu, da se voda ne bi zadržavala i oštetila korenje. Sadi se u bogatu zemlju, a presađuje se svake dve do tri godine, ili kada preraste saksiju i korenje počne da izbija kroz otvore za drenažu i potiskuje celu biljku iz saksije.
  • Zalivanje: Bambus palmu treba zalivati redovno, ali oprezno, jer ne sme biti u vodi. Zemlja u saksiji treba da bude ravnomerno vlažna, ali ne i mokra. Dobro je da se, neko vreme nakon zalivanja, u podmetač zadrži voda koja se ocedi iz saksije. Treba joj obezbediti i dobru drenažu.
  • Prihrana: Prihranjivanjem tečnim đubrivom, od kraja zime do početka jeseni jednom mesečno bambus palma zadržava zdrave i zelene listove.
  • Čišćenje: Lišće bambus palme se redovno briše mekom, vlažnom krpom, da bi se sprečila pojava pauka ili grinja. Za njihovo sprečavanje preporučuje se i povremeno špricanje mešavinom vode i sapuna. Suvo, braon lišće ili ono koje je počelo da žuti orezuje se periodično, da bi bambus palma izgledala zdravo.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 100 cm

Možda će vam se svideti …

You've just added this product to the cart: