Arizonski čempres spirala

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Arizonski čempres spirala

Arizonski čempres spirala

10.300,00 RSD

Na zalihama

10.300,00 RSD

Latinski naziv: Cupressus arizonica

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 201300704 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Arizonski čempres je četinarsko / zimzeleno drvo uskog habitusa spiralno orezano. Četine su plavo-zelene, do sivkastih tonova. Grančice su nešto deblje nego kod običnih čempresa. Kora je braon-crvena, u početku glatka, a kasnije se ljušti u u dugim, uzdužnim trakama. Visine je od 5 do 20m. Spada u brzorastuće četinare. Šišarke su okruglaste, braon boje. Izuzetno je dekorativan i samim tim popularan u baštovanstvu i pejzažnoj arhitekturi.

Pozicija: Arizonski čempres zahteva poziciju koja prima punu sunčevu svetlost do delimične senke. U prvim godinama razvoja, poželjno je da bude zaštićen od udara vetrova. Otporan je na sušu, urbane uslove, kao i na izuzetno nisku temperaturu.

Vrsta tla: Nema posebnih zahteva za zemljište. Tolerantan je na siromašna i suva tla. Može uspeti čak i na krečnjačkim područjima.

Nega i zalivanje: Ne zahteva posebne mere nege. Preporučuje se umereno zalivanje. Orezivanje mu ne škodi, ukoliko je blago i povremeno.

Dodatne informacije

Dimenzije 150 cm