Novosti

BLACK FRIDAY U URBAN GARDENU

U toku je popust od 20% na veštačke novogodišnje jelke i kompletnu novogodišnju dekoraciju. Takođe, u periodu od 29.11. do 01.12. iskoristite 10% popusta na božićne zvezde i sve crvene saksije. U ponudi su saksije najrazličitijih dimenzija od plastike i keramike.
Pročitaj više...

Nega božićne zvezde

Božićna zvezda ili Euphorbia pulcherrima je biljka koja krasi mnoge domove svojom jarkom bojom od kraja novembra pa sve do kraja januara. Čest je poklon, a kako u našoj zemlji nema dugu tradiciju gajenja, uglavnom služi kao sezonski ukras. Ukoliko želite da božićnu zvezdu negujete duži niz godina i da vam u zimskom periodu iznova i iznova pušta jarko crvene listiće treba da sledite sledeća uputstva: Crvene brakteje se javljaju samo na jednogodišnjim izdancima pa je nakon što prestane da bude atrakivna, u proleće, neophodno biljku orezati. Idealna temperatura za gajenje božićne zvezde je 12-25 stepeni celzijusa. Voli vlažnost vazduha pa je treba orošavati, ali tako da se izbegavaju crvene brakteje i sitni cvetovi. Božićna zvezda je biljka kratkog dana. To znači da će cvetati samo ukoliko joj veštačkim putem skraćujete dan. Sa skraćivanjem dana treba početi sredinom oktobra. Biljka se prekriva neprozirnom tkaninom ili kutijom i to od podneva pa sve do narednog jutra kada se otvara. Ovaj proces se primenjuje 8 nedelja, nakon čega možete uživati u prelepom koloritu božićne zvezde.
Pročitaj više...

SAJAM NAMEŠTAJA

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da ćemo ove godine predstaviti deo asortimana i na sajmu nameštaja. Pronaćićete nas u hali 4 beogradskog sajma, a na našem štandu biće izloženi ekskluzivni komadi baštenskog nameštaja italijanske kuće SERRALUNGA. Imaćete priliku da se premijerno upoznate sa izuzetnom, modernom i nadasve inspirativnom kolekcijom novogodišnje dekoracije EDELMAN.
Pročitaj više...

POPUST NA SAKSIJE

U toku je popust od čak 30% na najmanje veličine fyberstone saksija. Sada po još povoljnijoj ceni možete uživati u elegntnom dizajnu najprodavanijih modela- "Bella" i "Cora" ili u klasičnoj lepoti modela "Strip" i "Coco".

Saksije su izrađene od fiberstona, mešavine stakloplastike i drobljenog kamena. Fiberstone je svestran materijal. Može imati grubu i peščanu teksturu što mu daje izgled pravog kamena ili može imati strukturu betona. Takođe može imati glatku površinu. Ovi materijali stvaraju izdržljiv sklop pogodan za unutrašnju i spoljašnju upotrebu na bilo kojoj temperaturi. Može biti obojen, prirodan ili imati rustičan izgled.

http://www.urbangarden.rs/kategorija-proizvoda/saksije/fyberstone/

Pročitaj više...

Presadnja kao prvi korak pripreme za zimski period

Logika za prezimljavanje biljaka koje ostaju napolju tokom cele godine je vrlo jednostavna: Što je biljka vitalnija i zdravija lakše će podneti zimu. Upravo iz ovog razloga, važno je biljkama pružiti što adekvatnije uslove i negu tokom jesenjih meseci. Jedna od bitnih mera jeste i obezbeđivanje zadovoljavajućeg prostora za razvoj biljke. Vrste koje se gaje u saksijama, zbog većih temperaturnih kolebanja, više su izložene stresu nego one u zemlji. Prvenstveno, uvek treba da imamo na umu da je zemlja koja se nalazi u saksiji sve što jedna biljka ima, celokupan izvor hrane, vode i, uslovno rečeno, životni prostor uopšte. Dakle, jesenja presadnja je od ključnog značaja za prezimljavanje biljaka. Biljke koje su nabujale tokom leta potrebno je presaditi u broj veću saksiju u adekvatan hranljivi supstrat. Jesen je za ovo idealna jer su biljke zbog umerenih temperatura manje pod stresom, a i ostavljate im dovoljno vremena pre zime da se adaptiraju i pravilno ukorene pre prvih mrazeva. Ukoliko posedujete gabaritne biljke koje je zimi potrebno unositi u zatvoren prostor, predlažemo da razmislite o presadnji u saksije sa točkićima koje će vam svakako olakšati taj posao: urbangarden.rs/saksija-visoka-plasticna-samba/ http://www.urbangarden.rs/proizvod/zardinjera-casseta-samba/ http://www.urbangarden.rs/proizvod/saksija-cetvrtasta-quadro-samba/
Pročitaj više...

GAFA 2019

Članovi Urban Garden tima su imali zadovoljstvo da posete međunarodni sajam GAFA 2019. u Kelnu. Sajam je namenjen profesionalcima iz oblasti baštovanstva i održavanja biljaka. Prepuni utisaka, novih informacija, korisnih saveta i poslovnih kontakata počinjemo jesenju sezonu.
Pročitaj više...

I biljkama je toplo

Tokom letnjih meseci, usled visokih temperatura biljke su izložene određenoj količini stresa, na nama je da im taj stres umanjimo i da im pomognemo da što spremnije dočekaju jesen.
  • Malčirajte zemlju! Ne samo da je dekorativan već je i vrlo koristan za biljke. Malč je odlično rešenje za zadržavanje vlažnosti zemljišta bilo da se radi o saksijama ili biljkama posađenim direktno u vrt.
  • Stvorite zasenu! Čak i biljkama koje vole sunce, povremeno treba polu-senka. Veštačku zasenu možete napraviti od plahti, cerada, suncobrana, a dekorativni mogu biti baldahini i zidovi i nadstrešnice od trske.
  • Zalivajte u zoni korena! Površinsko zalivanje neće biti dovoljno, naročito ne tokom letnjih meseci. Izuzetno je važno da se zemlja oko biljke dobro natopi kako bi voda doprela do korenovog sistema. To se postiže dužim zalivanjem slabijim mlazom vode. Ukoliko je potrebno, biljku zaliti iz nekoliko navrata tako da pravite razmake između zalivanja dovoljne da se upije sva količina sipane vode.
  • Nahranite biljke! Biljke će lakše podneti stres ukoliko su u dobroj kondiciji, odnosno vitalne i zdrave. Držite se uputstva za prihranu naznačenom na pakovanju i nikako ne prihranjute biljke tokom najtoplijih dana.
  • Ne stresirajte biljke! Tokom leta, ne izlažite biljke dodatnom stresu. Presađivanje i orezivanje ostavite za jesenji period.
Pročitaj više...

LETNJA AKCIJA – 25% POPUSTA

Urban Garden je ovog leta za vas pripremio 25% popusta na odabrani asortima dekorativnih artikala. Učinite letnje večeri čarobnim uz svećnjake iz kolekcija 'Hurricane', 'Lucia' i 'Venecia'. Uživajte u svetlucanju lampiona i baklji čiji plamen menja boje. Za dnevnu varijantu biramo staklene posude koje nude mnoštvo mogućnosti - kreirajte sopstveni aranžman i dopustite da se sunčevi zraci provlače kroz staklene zidove  okačenih posuda. Akcenat je na svetlosti - vi birate temu!
Pročitaj više...

Sačuvajte biljke dok ste na odmoru

Enterijesrske biljke su zbog neprirodnih uslova, kakvi vladaju unutar naših domaćinstava, daleko ugroženije i manje tolerantne na zanemarivanje od onih u vrtu. S toga, pre nego što odemo na odmor, potrebno je da preduzmemo nekoliko praktičnih koraka kako bi nas biljke u punoj kondiciji sačekale i kada se vratimo. Opšte je poznato da gotovo ni jedna biljka neće preživeti bez svetlosti pa je od ključnog značaja da svoje biljke grupišete na mestu gde postoji nekoliko sati, ne direktne, sunčeve svetlosti dnevno. Sada kada smo biljkama obezbedili svetlost, vreme je da se pozabavimo onim što nas najviše brine tokom letnjih meseci, zalivanjem. Naravno, pre samog puta potrebno je biljke obilno zaliti ( ovo se ne odnosi na vrste koje ne podnose natapanje supstrata, kao što su Zamia, Aloe i Sanseveria). Za vrste kojima ne škodi zadržavanja vode u dnu posude, obezbedite da se saksija nađe u tacni sa santimetar, dva vode. Ipak, većina standardnih vrsta sobnih biljaka je "probirljiva" po pitanju zalivanja. Adekvatan sistem samozalivanja možete da napravite na sledeći način: U veću posudu sipajte vodu, oko nje poređajte saksije sa cvećem, a zatim jedan kraj (predhodno pripremljene) obične pamučne trake uronite u vodu a drugi u zemlju u saksiji. Na ovaj način kada supstrat postane suv, voda će kapilarnim putem kroz pamučna vlaka preći iz činije u saksiju. Da bi ovo bilo što uspešnije obezbedite da činija sa vodom bude na višoj tački od saksija. Druga mogućnost je da jednostavno na čepu plastične flaše probušite par sitnih rupica, napunite flašu vodom i naopako je zabodete u zemlju u saksiji. Na ovaj način voda će lagano kapati u saksiju i navodnjavati je. Naravno, treba voditi računa o tome da rupice ne budu prevelike i da ih ne bude previše kako voda ne bi prebrzo izašla iz flaše. Ovi mali trikovi bi trebali da budu delotvorni za period 7-10 dana. Pa ipak, ukoliko se vratite sa odmora i ustanovite da neka biljka pati, nemojte odmah posezati za vodom, prvo utvrdite razlog. Može se lako dogoditi da je biljka i prezalivena, u tom slučaju vam ne preostaje ništa drugo nego da je orežete ukoliko postoje potpuno truli delovi, i da je ostavite da se supstrat osuši. Ukoliko je ipak nedostatak vode u pitanju, biljku postavite zajedno sa saksijom u posudu u kojoj se nalazi voda i ostavite desetak minuta da se dobro natopi i nakon toga je izvadite. Biljka bi trebala da "živne" za nekih sat vremena.
Pročitaj više...

COCKTAIL PARTY & PREZENTACIJA

Ponosni smo da je u našem vrtnom centru u Ostružnici održan Koktel povodom prezentacije zelenih zidova, zelenih krovova i outdoor nameštaja Serralunga. Veliko nam je zadovoljstvo da je ovom događaju prisustvovalo oko 200 profesionalaca, arhitekata, pejzažnih arhitekata, građevinara i investitora. Bila je ovo dobra prilika da se na jednom mestu sretnu predstavnici svetskog trenda industrije modernog ozelenjavanja sa investitorima iz Srbije, vodećim arhitektama i inženjerima pejzažne arhitekture. Predavači su bili Shlomo Zur iz Izraela koji je pričao o izradi i održavanju zelenih zidova i Franc Rauter iz Slovenije koji je govorio o zelenim krovovima.
Pročitaj više...
Call Now ButtonPozovite nas